Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا در کرمانشاه، استان کرمانشاه همانند بسیاری از استان های کشور، بهاری پربارش را آغاز کرد که با وجود برخی آسیب ها و تلفات در زیر بخش های کشاورزی استان که در روزهای نخست سال بیش از 185 میلیارد ریال برآورد شد بازهم در احیای سفره های آب زیرزمینی و رونق بخش کشاورزی موثر واقع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه سطح وسیعی از مزارع دچار آبگرفتگی شد ولی هم اکنون استان چهارفصل کرمانشاه دارای وضعیت پایدار و مناسبی است و ردپای بارش های بهاره در سرسبزی و طراوت اراضی کشاورزی و باغات دیده می شود به گونه ای که این سرزندگی و نشاط برای هر بیننده ای تحسین برانگیز است.

از ابتدای سال زارعی جاری تاکنون، میانگین بارش باران در نقاط مختلف استان به حدود 765 میلی متر رسیده است.

این مقدار بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل که حدود 403 میلی متر بوده 90 درصد و نسبت به دوره بلندمدت نیز 80 درصد رشد داشته است.

میانگین بارش های امسال شهر کرمانشاه 677 میلی متر است که این مقدار بارش در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل که 269 میلی متر بود 152 درصد و نسبت به دوره بلند مدت نیز 73 درصد رشد نشان می دهد.

به گفته کارشناسان حوزه کشاورزی، وضعیت اقلیمی در میزان تولید محصولات کشاورزی نقش دارد و یکی از مهم ترین فاکتورهای موثر بر مقدار رطوبت قابل استفاده گیاه و در نتیجه میزان تولید محصول، تغییرپذیری بارندگی است.

بارش های امسال میانگین بارندگی در کشور و استان ها مختلف را به نسبت قابل توجه بالا برده است این افزایش میانگین بارندگی می تواند سبب شود تا این استان ها امسال کمبود آب و خشکسالی را پشت سربگذارند و حتی با ذخیره آب نسبت به استفاده از آن در ایام کم آبی برنامه ریزی کنند.

بنابر اعلام مراکز ثبت میزان بارندگی کشور، میزان بارش سال آبی جاری (از مهرماه گذشته تا پنجم اردیبهشت ماه) در 31 استان کشور افزایش یافته است.

کارشناسان بر این باورند که با وجود بارندگی‌ های مناسب در سال زراعی جدید تا این ‌لحظه، بخشی از خشکسالی ‌های اخیر در بخش کشاورزی ایران جبران شده است، اما برای ارزیابی دقیق تأثیر بارندگی یک سال زراعی بر خشکسالی سال‌های اخیر حداقل 9ماه از آغاز سال زراعی باید زمان بگذرد تا بتوان نسبت به وضعیت بارندگی و منابع آب‌های زیرزمینی کشور اظهار نظر دقیق کرد.

اگر چه با توجه به متغیرهای میزان بارندگی و دما می‌توان تا حدود زیادی نتیجه محصول را پیش‌بینی کرد به ‌طوری که در محصول‌ های گندم آبی، سیب زمینی، شلتوک، پنبه آبی، ذرت دانه‌ای و جو آبی به ترتیب استان‌های لرستان، فارس، زنجان، فارس، کرمانشاه و خراسان بیشترین واکنش در مقابل افزایش یک درجه سانتیگراد و استان‌های خراسان، فارس، زنجان، فارس، کرمانشاه و خراسان بیشترین واکنش در مقابل افزایش یک میلیمتر بارندگی از خود نشان می‌دهند.

بدیهی است که با بررسی نمودارهای شرایط جوی و مقایسه آن ‌ها با سال‌ های قبل می‌توان ادعاهای قابل دفاعی نسبت به رونق محصولات کشاورزی داشت چرا که کشاورزی در ایران با بیش از 90درصد بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مصرف‌کننده آب در کشور است و با وجود شرایط کم‌آبی در این سال‌ها هم محصولات کشاورزی در اکثر نقاط کشور به روش‌های سنتی کشت می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: باران بارندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۳۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه بارش‌های بهاری امسال کرمانشاه کم‌سابقه بوده و همین بارش‌ها موجب جان گرفتن رودها و چشمه سارها و جاری شدن آبشارهایی در جای جای این دیار شده است.

بهار امسال چندین بارش خوب در کرمانشاه رخ داد که آخرین آن بارش های اواخر هفته قبل بود که تا روز گذشته هم ادامه داشت. بارش‌هایی که بیش از ۷۰ میلیمتر بارندگی برای استان به همراه داشت و در برخی نقاط از جمله ثلاث باباجانی از ۱۵۰ میلیمتر هم گذشت.

این بارش‌های مناسب سبب شد تا میزان بارش‌های سال زراعی جاری استان از میانگین بارش های ۳۰ سال گذشته استان(دوره بلندمدت) فراتر رود. اگر چه هنوز تا رکورد بارش‌های یک سال استان فاصله زیادی داریم.

براساس آمارهای هواشناسی، میانگین بارش‌های استان کرمانشاه در سال زراعی جاری(مهر ۱۴۰۲ تاکنون) به ۵۱۸ میلیمتر رسیده که از بارش های دوره بلندمدت استان(۴۸۶ میلیمتر) ۱۵ درصد بیشتر بوده است. این آمار در مقایسه با بارش‌های سال زراعی گذشته رشد ۲۷ درصدی داشته است.

آمار بارش‌های شهر کرمانشاه نیز در این مدت ۴۸۸ میلیمتر بوده که از دوره بلند مدت ۱۷ درصد و از سال گذشته ۳۳ درصد بیشتر است.

در سال زراعی جاری پاوه با ۱۰۰۳ میلیمتر، بیشترین بارش را در استان داشته که این آمار هم نسبت به دوره بلندمدت ۳۸ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

کمترین بارش امسال استان نیز به میزان ۳۰۹ میلیمتر مربوط به سنقروکلیایی بوده که البته این آمار هم از سال گذشته ۱۴ درصد بیشتر بوده، اما نسبت به دوره بلندمدت ۲۰ درصد کاهش داشته است.

در بین تمام ایستگاه‌های هواشناسی استان تنها در ایستگاه سومار(۳۵۴ میلیمتر) بارشی کمتر از سال گذشته به ثبت رسیده است. همچنین بارش اکثر ایستگاه های هواشناسی استان نیز - بجز سرارود، سنقروکلیایی و حمیل- از میانگین بلندمدت بیشتر بوده است.

البته هنوز رکورد بارش های یک سال زراعی کامل در استان مربوط به سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ با ۷۷۵ میلیمتر بارش است، اما این پایان بارش‌های امسال کرمانشاه نیست و طبق اعلام هواشناسی از فردا نیز دوباره شاهد وقوع بارش هایی در سطح استان هستیم و باید منتظر ماند و دید آیا امسال رکورد بارش های کرمانشاه شکسته می شود یا خیر که البته کمی بعید به نظر می رسد.

طبق اعلام هواشناسی در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه این هفته گذر موج ناپایدار دیگری مجدداً سبب بارندگی همراه با رعدوبرق و در برخی نقاط رگبار تگرگ - البته نه به شدت و گستردگی سامانه اخیر- خواهد شد. بارش های این سامانه که فردا(دوشنبه) در نیمه غربی و نواحی شمالی استان از شدت بالاتری برخوردار خواهد بود موجب آبگرفتگی معابر و رواناب خواهد شد. در روز سه شنبه هم بارش ها غالباً به شکل رگبارهای موقت و پراکنده خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • بارندگی‌های بی سابقه در استان یزد
  • بارندگی‌های استان در ۲۵ سال اخیر بی سابقه بوده است 
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد
  • وارد آمدن خسارت بیش از ۲۵۳ میلیارد تومانی به بخش کشاورزی
  • خسارت ۲۵۳ میلیارد تومانی بارش‌های اخیر به کشاورزی کرمانشاه
  • نگاهی آماری به بارش‌های امسال کرمانشاه
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • بارش ۴۸ میلی متری باران برای کرمانشاه